Redactie

Roland Garros live op tv in 3D

Panasonic en de Fédération Française de Tennis hebben hun partnership verlengd om samen met Eurosport de Open Franse Tenniskampioenschappen van Roland Garros in 3D uit te zenden. In België brengen Belgacom TV en Telenet de 3D-verslagen live op de buis.

De 3D-uitzendingen van Roland Garros zijn niet helemaal nieuw: vorig jaar werd het tennistoernooi al op tv gebracht in 3D in winkels in heel Europa. Dit jaar is het opzet nog ambitieuzer, en zullen kijkers in sommige Europese landen het Grand Slam-toernooi zelfs in 3D kunnen volgen vanuit hun eigen woonkamer.

Een selectie van Europese tv-operators zal de distributie verzorgen van de Eurosport 3D-registratie van Roland Garros. In België heeft Eurosport een akkoord bereikt met zowel Telenet als Belgacom TV voor de uitzendrechten.

Tennisfans die zelf over geen 3D-compatibele televisie beschikken, vallen echter niet compleet uit de boot. Zij kunnen de uitzending van Roland Garros ook in 3D bekijken bij een groot aantal Panasonic-dealers.

Van 22 mei tot en met 5 juni
Roland Garros wordt gespeeld van 22 mei tot en met 5 juni. Zoals gebruikelijk zenden Eurosport (ook te ontvangen in high definition) en Eurosport 2 het toernooi in z’n geheel rechtstreeks uit.

Bij de 3D-registratie gaat het om alle wedstrijden op het centre court, inclusief de dames- en herenfinale op 4 en 5 juni. Het commentaar is, in tegenstelling tot het commentaar op Eurosport en Eurosport HD, Engelstalig.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.