Redactie

Rizzoli & Isles

Waar is de tijd dat onze Vlaamse zenders alleen ouwe bocht importeerden van over de plas? Niet zo met Rizzoli & Isles, een pas eind 2010 uitgezonden politiereeks die de vergeten formule van het vrouwelijke buddyflikkenduo (zie, vèr terug in de tijd, Cagney & Lacey) nog eens opgraaft.

Al werd het recept wel een beetje bijgeschaafd om mee te zijn met de tijd: één van de twee (Sasha Alexander als Dr. Maura Isles) is een forensisch onderzoeker, want een flikkenserie is geen flikkenserie meer als er niet aan een lijk kan worden gemorkt.

Bovendien loopt de andere helft van het tweespan, harde tante Jane Rizzoli (Angie Harmon, vooral bekend uit Law & Order, Law & Order: Special Victims Unit en Baywatch Nights) met een trauma rond van heb ik jou daar, na een eerdere aanvaring met een seriemoordenaar.

Die zit aan het begin van de reeks in de gevangenis, maar maakt de dames af en toe het leven zuur via zijn volgelingen. Handige commerciële truc ook om dat hele achtergrondverhaal beperkt te houden tot de pulproman (The Surgeon van schrijfster Tess Gerritsen) waarop de reeks is gebaseerd.

Maandag 21 februari, VijfTV, 20u50
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.