Redactie

Lost

Nog ééntje en het doek valt over Lost, de tv-reeks die bewees dat kijkers toch niet noodzakelijk afhaken als ze één lange verhaallijn moeten volgen.

Al liep de reeks wel ongeveer hetzelfde parcours af als andere Amerikaanse tv-series met een lange raamvertelling, zoals The X-Files of Twin Peaks: eerst gelauwerd als een grote ontdekking, daarna kapotgehyped, en vervolgens – meestal in de laatste twee à drie seizoenen – teruggeworpen in de armen van de trouwste fans. Niet voor niks programmeert VT4 zijn voormalige primetimereeks op de late zondagavond.

Wie er de afgelopen weken nog bij was weet dat de vragen die zich tijdens de eerste drie jaargangen bleven ophopen ondertussen in een rotvaart worden beantwoord, maar achteraf bekeken hadden bedenkers J.J. Abrams en Damon Lindelof toch iets aan het ritme van hun reeks moeten doen. Vooral tijdens het noodlottige tweede seizoen verloren ze een hoop kijkers: zelfs acteur Terry O’Quinn, John Locke uit de reeks, vertrouwde ondergetekende tijdens een interview toe dat hij die tweede jaargang maar kak vond.

De makers herwonnen hun grip weer aan het einde van het derde seizoen, maar in seizoen vijf gingen ze dan weer compleet overboord. Wie het al die tijd heeft kunnen uitzitten, geniet nu echter van een spetterende seriefinale, die volgende week wordt afgerond.

Zondag 6 maart, VT4, 22u25
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.