Redactie

Life on Mars

Een flik wordt aangereden door een auto in 2008, en wordt wakker uit zijn coma in 1973. Qué? De uitkomst mag je zelf raden, want er wordt lang in het midden gelaten wat er nu eigenlijk is gebeurd: heeft detective Sam Tyler (Jason O’Mara) effectief tegen eigen willen in een tijdreis ondernomen, of gebeurt dit allemaal in zijn hoofd?
 

In ieder geval gaat hij ook in zijn nieuwe tijdperk aan de slag als flik, wat een interessant licht werpt op het procedurele karakter van de flikkenreeks. Maar uiteraard zit er een fikse brok speculative fiction in, met een raamvertelling die stilaan meer duidelijkheid schept over de unieke situatie waarin het hoofdpersonage is verzeild geraakt.

De reeks is een remake van een bejubelde Britse tv-serie, maar werd na één seizoen al afgevoerd. Jammer, want er heeft goed volk zijn schouders onder de reeks gezet: O’Mara is een nobele onbekende, maar hij wordt bijgestaan door een door Michael Imperioli (Chris uit The Sopranos) vertolkte collega, en klassebak Harvey Keitel speelt een opmerkelijke bijrol.

Zondag 4 september, 2BE, 18u35

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.