Redactie

Gamen kinderspel? Doorsnee gamer is 37 jaar

Het is een misverstand om te denken dat computerspelletjes vooral voor kinderen zijn. De doorsnee gamer is 37 jaar oud en speelt al 12 jaar computergames, zo blijkt uit een studie van de Entertainment Software Association.

De mensen die de computerspelletjes kopen, zijn nog iets ouder met een gemiddelde leeftijd van 41 jaar. Uit de studie blijkt ook dat een groot aantal volwassenen samen met kinderen speelt: 45 procent van de ouders speelt wekelijks een computerspel met zijn kind.

Minderjarige kopers
Een heel aantal spellen is niet geschikt voor jongere gamers. Ze tonen iets te veel geweld of zijn seksueel expliciet. Het populaire Grand Theft Auto is een van die titels die alleen aan meerderjarigen verkocht mogen worden.

Toch kunnen minderjarigen heel makkelijk aan games voor volwassenen komen. Voor een onderzoek in de VS hebben tieners geprobeerd om titels voor volwassenen te kopen. Zo’n dertien procent van de pogingen kenden succes.

Toch is het voor veel tieners nog makkelijker om achttienplusgames te kopen dankzij de bijstand van een volwassene. Bij 91 procent van de gamesaankopen zijn immers volwassenen betrokken.

Ook zegt 90 procent van de ouders dat ze weten wat voor soort inhoud de games van hun kroost bevatten.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.