Redactie

Death of a President

We gaan gelukkig ons derde jaar in het post-Bushtijdperk in, dus het kalf is een beetje verdronken, maar toch: Death of a President blijft een verbluffende tijdsschets over hoe nuchtere Amerikanen het acht jaar durende presidentschap van ome George hebben beleefd.

Maar ook weer niet té nuchter. In een van de pakkendste scènes uit deze mockumentary laat cineast Gabriel Range een feestende menigte zien, die eigenlijk gekomen was om te protesteren tegen Bush maar ineens begint te dansen in de straat wanneer ze horen dat hij net is omgelegd door een voorlopig nog onbekende moordenaar.

De aanslag is, uiteraard, verzonnen: Range gebruikte een mix van geacteerde beelden en archiefmateriaal om het een beetje echter te laten lijken.

Death of a President blijft ook niet hangen bij een koude exploratie van anti-Bushsentimenten, en komt snel met een niet onbekende maar nog niet zo druk verkende theorie: dat niet Bush, maar de nu dankzij de aanslag tot president benoemde Dick Cheney de echte kloothommel uit het Bush-tijdperk was.

Woensdag 1 juni, Canvas, 20u40

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.