Redactie

Big Love

De producers van de HBO-reeks Big Love spendeerden bijna drie jaar aan research voor ze de eerste letter van hun scenario op papier hadden, maar het onderwerp van de reeks noopt hen daar ook toe: de Mormoonse gemeenschap in het Amerikaanse Midwesten, en het in die kringen heersende gebruik van polygamie die de basis vormt voor de plotintriges in de reeks, is niet meteen de meest toegankelijke scène.

Bill Paxton speelt Mormoon Bill Henrickson, getrouwd met drie vrouwen (vertolkt door Jeanne Tripplehorn, Chloë Sevigny en Gennifer Goodwin), en vader van acht kinderen verspreid over die drie echtgenotes. Klinkt lollig, maar het aardige aan Big Love is dat die veelwijverij nooit als een grap wordt geportretteerd. Integendeel: Paxton zet zijn hoofdpersonage neer als een man met een oversized hart, die geen enkel onderscheid maakt tussen zijn drie vrouwen en acht kinderen.

Uiteraard worden er hier en daar intriges getrokken uit het originele concept van de serie (zoon uit huwelijk één wordt verliefd op vrouw nummer drie, enzovoort), maar de kern van de reeks is dat ze de contouren van de liefde exploreert. En die van een aan fundamentalisme grenzende religie.

Woensdag 28 september, Acht, 21u40

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.