Redactie

Belgacom maakt voetbal gratis

Een week na de toewijzing van de uitzendrechten van het eersteklassevoetbal aan Telenet en Belgacom, pakt die laatste telecomoperator uit met een uitzonderlijk aanbod. De wedstrijden waar het de rechten op heeft, zullen voortaan gratis te bekijken zijn voor Belgacomklanten.

De toewijzing van het voetbalcontract aan verschillende telecomoperatoren veroorzaakte een aardverschuiving voor de supporter die Belgisch eersteklassevoetbal op televisie wil bekijken. Met de drie topmatchen op Telenet en de andere, minder interessante wedstrijden op Belgacom is de liefhebber die alle wedstrijden wil zien verplicht twee decoders in huis te halen. Een heel gedoe en bovendien niet goedkoop; want je moet ook twee keer betalen.

180 wedstrijden gratis
Belgacom betaalt voor de uitzendrechten één miljoen euro per seizoen en verguldt de pil nu enigszins door zijn pakket gratis aan te bieden aan zijn klanten. Wie Belgacom TV kijkt, hoeft dus geen speciaal voetbalabonnement meer te betalen. Het aanbod geldt voor vijf wedstrijden per speeldag in de reguliere competitie en nog een aantal play-offwedstrijden. Concreet komt dit neer op 180 wedstrijden, 150 zaterdagavondwedstrijden en 29 tot 31 play-offwedstrijden. Ook de dienst ’multilive’, waarbij meerdere wedstrijden tegelijkertijd gevolgd kunnen worden, is gratis voor de klanten.

"De ervaring leert dat er ook op zaterdag nog heel mooie affiches zullen zijn, ook met de topploegen uit het klassement", meldt Belgacom in een persbericht. "Zo zullen ten minste 25 procent of zeker tien wedstrijden van zowel Anderlecht, Standard, Club Brugge, Racing Genk als AA Gent rechtstreeks te zien zijn op Belgacom TV. Gemiddeld 75 procent van de wedstrijden van de andere clubs zullen te volgen zijn op Belgacom TV."

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.