Redactie

Apple streamt elke avond live muziekconcerten

Wie niet zo tuk is op modderige festivalweides, heeft in de maand juli een andere optie om optredens van topacts mee te pikken. Elke avond van deze maand streamt Apple een live-concert vanuit London naar een app voor de iPad of iOS, of naar het iTunes-programma. De kickoff wordt gegeven door Paul Simon.

Later op de maand komen grote namen als Manic Street Preachers (3/7), Linkin Park (4/7), Arctic Monkeys (6/7), Foo Fighters (11/7), Coldplay (22/7) en Moby (31/7) aan bod. Enkel voor 15 juli is er voorlopig geen act voorzien. Oorspronkelijk stond voor die dag Jessie J geprogrammeerd, maar haar optreden werd afgeblazen nadat ze in een ongeluk haar voet brak. De volledige line-up is hier te vinden.

Om de concerten virtueel bij te wonen heb je twee keuzes. Vanuit de iTunes Store kun je de iTunes Live-app downloaden en installeren op je iPhone of iPad. Een alternatief is het festival volgen via iTunes op je pc of Mac.

De iTunes Live-app is zeker interessant als je ook beschikt over een Apple TV. Dan kan je de videostream via Airplay doorsturen naar de televisie die aan de Apple TV is aangesloten.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.