Redactie

A Dirty Shame

Belachelijk grote tieten, mensen die een seksuele kick krijgen van het dragen van luiers, bear lovers? Het zit allemaal in A Dirty Shame, een prent van slechtesmaakspecialist John Waters.

Maar net als diens klassiekers Hairspray en Cry-Baby is ook deze A Dirty Shame (2004) geen simpele exploitatieprent. Waters voert Tracey Ullman op als de seksueel dorre eigenares van een buurtwinkeltje, die na een hersenschudding ineens verandert in een seksmaniak. Tot groot ongenoegen van haar vent (Chris Isaak), want die heeft hun dochter al moeten opsluiten omdat ze met haar lust geen blijf meer weet. En tot groot jolijt van een plaatselijke hangjongere (Johnny Knoxville).

Heel wat grappen in A Dirty Shame werken niet zo goed: de verzonnen link tussen een hersenschudding en seksuele obsessie wordt bijvoorbeeld zwaar overspeeld. Maar net als in de andere prenten van Waters draait het hier niet om de (overvloedige) zonden van het vlees of om de grappen, maar om het gedrag van de personages, waarmee de shockcineast zijn kijker een spiegel wil voorhouden.
 

Dinsdag 26 juli, 2BE, 23u05

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.