Redactie

16 Blocks

Bruce Willis blijft het meeste in zijn schik als hij een working class hero speelt: een door de wereld in zijn gat gebeten eenzaat of familieman die, tussen de onbetaalde rekeningen door, ook nog eens tegen zijn goesting de tent moet redden.

Wat dat betreft zijn heel wat rollen die hij de laatste twintig jaar speelde op één of andere manier een doorslag van zijn doorbraakrol John McClane uit Die Hard. Ook zijn personage in de politiethriller 16 Blocks past, minus de harde oneliners, perfect in dat rijtje.

Al voegt regisseur Richard Donner, de man achter de eerste twee Superman-films en de Lethal Weapon-reeks, een niet onbelangrijk nieuw ingrediënt toe aan de mix:

Willis speelt een verbitterde cop op leeftijd, die een crimineel (vertolkt door rapper Mos Def) veilig van de gevangenis naar de rechtszaal moet chaperonneren, waar hij moet getuigen in ruil voor strafvermindering.

Enige probleem: degene waartegen hij moet getuigen is een corrupte flik, dus gedurende de zestien New Yorkse huizenblokken verre rit moet hij op zijn hoede zijn voor zowel huurmoordenaars als flikken.

16 Blocks blijft proper binnen de Hollywoodconventies, maar het vakmanschap van Donner en Willis (die, om de manke poot van zijn personage beter te simuleren, de hele opnameduur met een steentje in zijn schoen rondliep) houdt het spannend.

Donderdag 5 mei, 2BE, 20u45

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.