Redactie

YouTube ondersteunt 4K-resolutie

YouTube kondigt aan dat zijn videospeler voortaan de 4K-resolutie ondersteunt. Deze resolutie voor digitale films meet 4.096 bij 3.072 pixels en is maar liefst vier keer groter dan 1.080p. Dat staat te lezen op de YouTube-blog.

De aankondiging is eerder spierballengerol van Google dan dat ze enig praktisch nut heeft. Niet alleen heb je een behoorlijk stevige breedbandverbinding nodig om dit soort video’s te kunnen bekijken, je moet ook speciale apparatuur hebben om te kunnen genieten van 4K-video’s in hun oorspronkelijke resolutie.

Je hebt namelijk een scherm of een projector nodig die 4K ondersteunt, en wie dergelijke video’s wil maken, moet over een speciale videocamera beschikken. Een erg dure onderneming dus, waardoor het onwaarschijnlijk is dat er de komende tijd veel 4K-video’s zullen opduiken.

Google, dat hiermee zijn videoplatform voorbereidt op de toekomst, heeft een afspeellijst beschikbaar gemaakt met een vijftal films die je in hun oorspronkelijke resolutie van 4.096 x 3.072 pixels kunt afspelen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.