Redactie

Telenet kibbelt met VRT

De VRT wil graag zijn programma’s beschikbaar maken op het internet en zoekt daarvoor een technologiepartner. Telenet dingt mee, maar werd uitgesloten. Onterecht, zo oordeelt het bedrijf.

De VRT startte zijn Europese marktraadpleging in januari. Er zou een internetspeler komen voor het bekijken van de tv-uitzendingen van de VRT, vergelijkbaar met de iPlayer van de BBC.

Uit een schriftelijke vraag van Bart Tommelein (Open Vld) aan de minister van Media Ingrid Lieten (sp.a), blijkt dat aanbesteding voor een internetspeler bij de VRT stilligt vanwege een vordering tot schorsing bij de Raad van State.

Die klacht komt van Telenet, meldt De Morgen. De klacht werd al in augustus ingediend, op het moment dat het bedrijf vernam dat het niet op de shortlist stond, zo bevestigt Telenetwoordvoerder Stefan Coenjaerts. Telenet vindt dat de VRT onvoldoende motiveert waarom het bedrijf niet wordt geselecteerd.

Nog maar vijf
Er waren oorspronkelijk achttien kandidaten, waarvan er na een eerste schifting nog vijf in de running bleven. Alleen die vijf mogen een offerte indienen. Bij die selectie werden de kandidaten beoordeeld op hun technische bekwaamheid, op basis van referenties.

Telenet vindt dat het met video al een en ander heeft bewezen, en begrijpt dus niet dat zijn technische bekwaamheid in twijfel wordt getrokken. Daarom vecht Telenet die selectie aan.

De opdracht kan pas worden toegewezen nadat de procedure bij de Raad van State is afgelopen. Maar de auditeur van de Raad van State zou Telenet in een advies al enkele weken geleden ongelijk hebben gegeven. Meestal volgt de Raad van State zo’n advies.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.