Redactie

Sony-bril filmt wat je ziet

Sony werkt aan een bril die alles filmt wat je ziet en via opnames van je oogbewegingen analyseert waar je allemaal naar kijkt.

Een prototype van deze technologie werd eind vorige maand voorgesteld tijdens de jaarlijkse opendeurdag van Sony’s afdeling voor computerwetenschappen. De hardware, die op een doodnormale bril gemonteerd kan worden, werd ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Tokio.

Lifelogging noemt Sony deze toepassing. Een aantal infrarode leds aan de binnenkant van de bril bepaalt de positie van je pupil. Die informatie wordt doorgespeeld aan de camera aan de buitenkant, die vervolgens het juiste gebied filmt.

Tekstherkenning
Met software is het prototype ook in staat om Engelse tekst te herkennen. Omdat het huidige model een deel van je zicht blokkeert, wil Sony de hardware in het montuur van een bril verwerken. Later wordt ook gps ingebouwd.

Rob Spence, een Canadese documentairemaker die op jonge leeftijd een oog verloor, volgt deze ontwikkeling ongetwijfeld op de voet. De zelfverklaarde Eyeborg-man werkt aan een oogimplantaat dat filmt wat hij ziet. Zijn grootste struikelblok is, net als bij Sony, de energievoorziening.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.