Redactie

Slank scherm, vet geluid

Hoe slanker het tv-toestel, hoe magerder het meestal gesteld is met de geluidskwaliteit. De nieuwe Mythos XTR-50 speakers van Definitive Technology passen daar een stijlvolle mouw aan.

Deze aluminium speakers zijn amper vier centimeter dik, en zijn daarmee de dunste speakers ter wereld volgens de fabrikant. Ze laten zich netjes aan de muur bevestigen met de meegeleverde beugel, al kunnen ze eventueel ook gewoon op de bijgeleverde stand geplaatst worden.

De XTR-50 toont zich ook flexibel in z’n inzetgebied: hij kan zowel horizontaal als verticaal geïnstalleerd worden. Met afmetingen van 68,6 bij 15,3 centimeter laat hij zich uitstekend combineren met grotere tv-schermen van 46- tot 55-inch.

Ondanks het slanke voorkomen belooft de fabrikant een hoog prestatieniveau, met een ruime afstraalhoek, breed frequentiebereik (92Hz tot 30kHz bij muurmontage) en dynamische sound als voornaamste kenmerken. Met een gevoeligheid van 92 dB laten de speakers zich ook makkelijk aansturen.

Voor het geluid zorgen twee XTDD-mid/laag-drivers (90mm) uit geanodiseerd aluminium, die gekoppeld zijn aan vier even grote radiators die voor de laagweergave instaan. Een aluminium dome-tweeter (25mm) zorgt voor het hoog.

De adviesverkoopprijs voor de XTR-50 bedraagt 699 euro, inclusief ophangbeugels en stands.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.