Redactie

Review: Teufel Concept B 200 USB

Met de Concept B 200 USB introduceert de Duitse fabrikant Teufel een ambitieuze luidsprekerset voor computergebruikers. Hoogwaardig geluid en een ruime selectie aansluitingen zetten de toon.

Het Duitse hifimerk Teufel heeft in z’n thuisland al een behoorlijke naambekendheid opgebouwd, en probeert sinds nu ook in de rest van Europa voet aan de grond te krijgen. Daarbij richt het zich niet alleen op de traditionele muziek- en filmliefhebbers, het neemt ook de pc-markt in het vizier. En precies op dat segment richt de Concept B 200 USB zich.

Voor muziekliefhebbers
De twee stereoluidsprekers worden aangestuurd door een aparte geluidskaart/versterker in een afzonderlijke behuizing. Er is geen losse subwoofer voorzien; deze pure 2.0-stereo-opstelling wil duidelijk de muziekminnende computeraars over de streep trekken.

Bij het opstellen van de set vallen meteen de imposante luidsprekers op. Geen schreeuwerige modegrillen alsof ze voor het internationale ruimstation werden ontworpen, maar eenvoudig zwart, zwaar en oerdegelijk afgewerkt. En behoorlijk groot voor een desktopset.

De bijgeleverde versterker staat stevig op het bureau. Je plaatst hem best onder of langs je scherm. Op de voorkant vinden we een microfooningang, hoofdtelefoonaansluiting, usb-poort en de regelaars voor bas, hoge tonen en het volume. Je kan dus eenvoudig een headset aansluiten op de versterker of het geluid bijregelen naar eigen smaak.

Op de achterkant zitten de overige aansluitingen: een fysieke aan/uit-knop, de speakerconnectors, nog eens twee usb-aansluitingen, een aux-in voor een mp3-speler en een aparte aux-in met twee stereokanalen voor eventuele andere audiobronnen. Dat is een uitzonderlijk grote selectie naar pc-normen.

Erg overtuigend
Software installeren is niet nodig: inpluggen en muziek luisteren is de boodschap. Nadat we de basregeling iets hoger instellen, krijgen we haast kippenvel: zo goed klinken deze Teufel speakers, ongeacht het muziekgenre.

De laagweergave is prima; een grote subwoofer missen we op geen enkel ogenblik tijdens de test. Ongehoord in het pc-landschap en op eenzame hoogte, met een volle, warme stereoklank.

Het volume kan trouwens erg hoog opgevoerd worden, en vertoont pas bij het maximum wat merkbare vervorming. Jammer dat de Sint en de kerstman al gepasseerd zijn; misschien kunnen we deze Concept B 200 aan de paashaas vragen?

+ Uitmuntende stereo geluidskwaliteit
+ Bouwkwaliteit
+ Aansluitmogelijkheden
– Prijskaartje

Prijs: 206 euro (exclusief verzendkosten, maart 2010)
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.