Redactie

Review: Kinectimals voor Xbox 360

Kinectimals mikt duidelijk op een jong publiek, maar zal ook heel wat ouders of grote broers en zussen weten te charmeren.

Je begint met het kiezen van een schattige tijger-, panter-, leeuwen- of andere pup uit de familie van de katachtigen. Dat doe je door hem over het hoofd te aaien.

De controllerloze Kinect-besturing laat toe deze en vrijwel alle andere interactie met je nieuwe huisdier te voeren door bewegingen met je vingers, handen, armen of het hele lichaam, terwijl de ingebouwde microfoon ervoor zorgt dat je pup op stemcommando’s en zijn naam reageert. De van heel expressieve gezichtsuitdrukkingen voorziene beestjes genieten zichtbaar van een aai- of schrobbeurt, en tonen verwarring wanneer ze je niet helemaal begrijpen.
 

Bumble, een meerkat, gidst de nieuwe spelers in geen tijd door de kleurige, exotische speelwereld en alle speelopties. Zo kun je een tijgerwelp trucjes leren en hem of haar tegen een alsmaar betere tijd doorheen een hindernissenparcours leiden, maar daar houdt het objectiefgerichte spelen op. Dat zal de jongere spelertjes, die van nature al een hogere tolerantie voor herhaling hebben, echter niet tegenhouden om een langdurige band met hun leeuwen- of panterpup te smeden.

Kinectimals is een aardige introductie tot de nieuwe Kinect-besturing en een vertederend, zij het misschien iets te oppervlakkig alternatief voor een echt huisdier.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.