Redactie

Popcorn Hour C-200

Een netwerkmediaspeler moet van veel markten thuis zijn om zijn taak goed te kunnen vervullen. Maakt de nieuwe Popcorn Hour zijn reputatie op dit vlak waar?

De C-200 past alvast probleemloos tussen je andere mediatoestellen. Alleen het grote lichtblauwe lcd-scherm is net iets anders, al stelt het wel teleur. Zelfs van drie meter afstand en met een degelijke verduistering is het onmogelijk te lezen wat erop staat. Gelukkig weegt dat scherm ook weer niet te zwaar door als verkoopargument.

Nog een opvallende keuze: de C-200 wordt geleverd met een RF-afstandsbediening. Omdat radiogolven geen zogenaamde line of sight nodig hebben, kun je de mediaspeler perfect in een kast wegstoppen en hem toch nog bedienen. Het is wel minder handig voor wie een universele afstandsbediening wil gebruiken, want die ondersteunt meestal alleen infrarood. Er is wel een optionele IR-kit met afstandsbediening verkrijgbaar.

Vlotte installatie
De installatie verloopt erg vlot: even een netwerkkabel aansluiten (draadloze connectie is optioneel), via HDMI met het scherm of de AV-receiver verbinden, en je bent klaar om te genieten. De Popcorn Hour C-200 is erg gemakkelijk in gebruik, voornamelijk dankzij de overzichtelijke menu’s. Het toestel herstart wel een paar keer automatisch en blijft af en toe hangen. Een probleem dat we gezien de prijs zo snel mogelijk verholpen willen zien.

Je kunt bestanden lezen vanaf een gedeelde map in het netwerk, maar ook vanaf een USB-apparaat of een eventueel ingebouwde harde schijf of optische schijflezer. De menu’s navigeren goed, al reageert het toestel niet altijd even snel op onze afstandsbediening. Bepaalde online diensten zijn ook toegankelijk, zoals webradio en een aantal foto- en videosites (maar geen YouTube).

Navigeren in dat deel van de interface gaat wel veel trager en lastiger.

,

De C-200 ondersteunt een heleboel formaten. Voor audio gaat dat van mp3, WMA, WAV, AAC tot zelfs FLAC, terwijl hij qua afbeeldingsformaten overweg kan met JPG, TIFF, PNG, BMP en GIF. Hij decodeert ook probleemloos DTS en Dolby Digital (AC3), en de nieuwste HD-audiocodecs die je op blu-rayschijven vindt. Die geeft hij via HDMI door aan je AV-receiver.

Ook voor video spartelt de C-200 zonder enig probleem door al onze tests. Het komt nauwelijks voor dat we een speler vinden die al onze bestanden afspeelt, van MPEG4 tot H.264, DivX en Xvid. Ook de beeldkwaliteit mag gezien worden, al hangt dat natuurlijk erg af van de kwaliteit van het bronbestand.

Universele oplossing
We kregen het toestel zonder ingebouwde harde schijf of blu-rayspeler. De C-200 ondersteunt echter beide, zelfs tegelijkertijd. Er is een interne SATA-aansluiting voor een 2,5 inchnotebookschijf én een slede waar je een 3,5 inchschijf of een blu-ray- of dvd-lezer in kunt monteren.

Controleer dan wel eerst de compatibiliteitslijst op Networkedmediatank.com/wiki/index.php/C-200_Compatibility_Lists. Monteer je een harde schijf, dan heeft de C-200 trouwens ook een downloadclient (bittorrent en nieuwsgroepen).

Met die uitbreidingen is de Popcorn Hour C-200 een bijna universele oplossing voor je media. Mmaar zelfs zonder is dit toestel een uitstekende mediaspeler. Ons grootste bezwaar is de prijs, die met al de extra opties behoorlijk kan oplopen.

Popcorn Hour C-200
Prijs: 349 euro (maart 2010)

www.popcornhour.com

PRO: speelt zowat alle belangrijkste formaten af; makkelijk uit te breiden met harde schijf en blu-rayspeler.
CONTRA: prijs kan snel oplopen; blauw lcd-scherm heeft geen toegevoegde waarde.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.