Redactie

Panasonic introduceert twee nieuwe camcorders

Panasonic brengt twee nieuwe compacte camcorders op de markt: de SDR-H85, die opneemt op een harde schijf van 80 GB of op een SDXC-, SDHC- of SD-geheugenkaart, en de SDR-S50, die gebruikmaakt van een SDXC-, SDHC- of SD-geheugenkaart als opnamemedium.

Beide toestellen zijn voorzien van een 33 millimeter groothoeklens (35 millimeter-equivalent) met 70x-optische zoom, die beschikt over een verbeterde Enhanced Optical Zoom voor ultrakrachtige 78x-zoomopnames. Daarbij gebruikt de camcorder het nuttige deel van de CCD om nog krachtiger te kunnen zoomen bij de groothoekinstelling, wat het mogelijk moet maken om verafgelegen onderwerpen dichterbij halen voor echt dynamische close-ups.

Er werd ook een nieuwe Active-modus toegevoegd aan de oorspronkelijke correctiefunctie voor bevende handen, Advanced O.I.S. (een optische beeldstabilisator). Die onderdrukt op efficiënte wijze het effect van bevende handen dat vaak voorkomt bij het zoomen en bij opnames waarbij de gebruiker in beweging is. Dat moet voor glasheldere beelden bij uiteenlopende opnameomstandigheden zorgen, zonder wazige bij-effecten.

Eveneens nieuw is de AF/AE Tracking die werd toegevoegd aan de populaire iA-functie (Intelligent Auto), wat het voor iedereen eenvoudig maakt om mooie beelden te maken. De gebruiker ‘vergrendelt’ een onderwerp in het midden van het scherm door op de AF/AE-knop te drukken, waarna de nieuwe volgfunctie het onderwerp automatisch blijft volgen, zelfs als het beweegt of zich omdraait. Zo wordt het onderwerp altijd in beeld gebracht met optimale AF/AE-instellingen.

De nieuwe Wind Noise Canceller, die gebaseerd is op de vroegere Wind Cut-functie, detecteert en onderdrukt automatisch windruis zonder de klankkwaliteit aan te tasten, wat tot een natuurlijke klank met een levensechte sfeer moet leiden.

De SDR-H85 is vanaf maart beschikbaar; de SDR-S50 mag je vanaf mei in de winkel verwachten. De prijzen voor beide nieuwkomers zijn nog niet vrijgegeven.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.