Redactie

Mobistars antwoord op Yelo


De lancering van Yelo
, de dienst waarmee Telenetklanten via WiFi naar digitale televisie kunnen kijken op hun pc, iPad of iPhone, creëert heel wat buzz online. Zowel positief als negatief.

Vooral het feit dat je gebonden bent aan je huis en dat tv-kijken via Yelo meetelt voor je internetdatalimiet (jawel, die bestaan nog steeds) stoot velen voor de borst. Voor anderen is Yelo dan weer een revolutionair product dat het einde van de klassieke manier van tv-kijken aankondigt.

Concurrent Mobistar biedt  echter al langer een met Yelo vergelijkbare videodienst aan. Kort na de lancering van Telenet Yelo stuurde Mobistar al haar klanten een sms’je met daarin meer informatie over het product.

Alvast één pluspunt van Mobile TV is dat het niet beperkt blijft tot WiFi: het werkt ook over het 3G-netwerk. Je kunt dus in principe overal tv-kijken. Tenminste: waar Mobistar dekking heeft voor mobiel internet. Er is ook een beperkte tv-gids voorzien.

Gratis is Mobile TV echter niet: je betaalt ofwel 1 euro voor een kijksessie van in totaal 60 minuten (per dag), of je kijkt voor 5 euro een hele maand onbeperkt. Interessant is dat het mobiele internetverkeer inbegrepen is in deze prijs; je hoeft dus geen schrik te hebben om over je datalimiet te gaan.

25 tv-kanalen
Het aanbod aan tv-kanalen bij Mobistar Mobile TV is behoorlijk: onder andere Eén, VTM, Ketnet/Canvas en Jim TV zijn van de partij, samen met Eurosport, CNN en Cartoon Network. In totaal zijn er 25 tv-kanalen live te bekijken.

We probeerden de Mobile TV dienst zelf uit op een Apple iPad en met de standaard Safari webbrowser. Dat verliep probleemloos, al moet je niet te veel verwachten van de beeldkwaliteit – de zware videocompressie zorgt voor een blokkerig beeld – en ook het geluid liep af en toe achter op wat we zagen.

Bekijk ons filmpje op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=Q23BuyrCzvM

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.