Redactie

Mobistar start eigen tv-aanbod

Mobistar gaat televisie aanbieden. Klanten kunnen hun tv-signalen met één decoder van de satelliet, digitale ether of de ADSL-lijn binnenhalen.

Het tv-aanbod van Mobistar zit verpakt in een bundel van 55 euro. Daarvoor krijg je dus een tv-decoder die zowel satellietsignalen als ethersignalen aankan. Het pakket bevat ook onbeperkt ADSL-internet, een mobiel-internetabonnement, veertig uur voiptelefonie en gratis mobiel bellen naar gezinsleden.

De satellietontvangst moet bij Mobistar zorgen voor de televisiekanalen in HD en in 3D. Meer dan vijfhonderd tv- en radiokanalen, volgens Mobistar. Naar de VRT kijken kan via de digitale ether, een technologie die in het jargon DVB-T heet. “Later kunnen de klanten ook video op aanvraag bekijken via de ADSL-lijn”, verklaart woordvoerder Patti Verdoodt. “Die optie is nu nog niet beschikbaar, maar komt er snel.”

Klanten kunnen zowel op hun tv, mobiel als via de pc naar televisie kijken. Opnemen kan ook vanaf verschillende plaatsen, bijvoorbeeld vanaf de telefoon of de televisie.

Schotel
Omdat de meeste televisiekanalen van de satelliet moeten komen, is de installatie van een schotelantenne een noodzakelijke voorwaarde. “Je kan die installatie zelf doen, of laten doen door installateurs van Mobistar”, zegt Patti Verdoodt.

De decoder is gemaakt door het Franse Sagemcom. En hij kan niet alleen veel verschillende signalen aan, hij heeft nog een bijkomend voordeel tegenover de toestellen van Belgacom en Telenet. De decoder heeft een verwisselbare harde schijf van 320 GB (200 uur) om programma’s op te nemen. Voor wie zijn programma’s eeuwig wil bewaren.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.