Redactie

Marantz stelt trio compacte all-in-ones voor

Marantz lanceert een trio nieuwe all-in-one systemen: de Marantz Melody-serie. Met een verleidelijk design, ondersteuning voor alle relevante formaten en een waaier aansluitmogelijkheden komen ze goed bewapend aan de start.

De Melody-serie bestaat uit drie compacte toestellen. De eerste nieuweling is de Melody Music (M-CR503), een muziekbron die je door z’n beperkte afmetingen en mooie behuizing overal kwijt kan. De Melody Media (M-CR603) en Movie (M-ER803) doen daar nog wat extra functionaliteit bovenop voor computergebruikers en filmliefhebbers.

Melody Music
De Music is niet alleen een klein pronkstuk, maar legt ook behoorlijk wat muzikale ambitie aan de dag: "compact in vorm maar enorm in audio-mogelijkheden", belooft Marantz alvast. 

Daarbij mikt de fabrikant niet alleen op klassieke media, maar ook op muziekbronnen van en voor de nieuwe generatie. Zo maakt een digitale verbinding via usb het mogelijk om muziektracks uit een iPod of iPhone optimaal weer te geven op de Music, terwijl ook Bluetooth-connectiviteit tot de mogelijkheden behoort met de optionele RX101 Bluetooth Receiver.
 

Een hoogwaardig cd-loopwerk – dat naast gewone cd’s ook cd-r(w)’s, mp3- en wma-bestanden afspeelt – en een AM/FM-tuner met 50 presets vervolledigen de featurelijst.

Twee versterkers van 60 watt geven de M-CR503 een longinhoud die groter is dan z’n formaat doet vermoeden, terwijl de meest kritische luisteraars speakers ook kunnen bi-ampen met de Music. In dat geval levert het toestel een vermogen van vier keer 30 watt. Eventueel kan er ook een extra paar luidsprekers in een andere ruimte aangestuurd worden.

Andere leuke kenmerken zijn de subwooferuitgang en het onzichtbare kabeldesign: dankzij de ingenieuze behuizing kunnen aangesloten kabels onzichtbaar weggewerkt worden.

Melody Media en Movie
De twee andere nieuwkomers uit de reeks – de Media en Movie – doen er nog enkele extra’s bovenop. De Media biedt naast de kenmerken van de Music nog een DAB/DAB+-radiotuner en een ethernetverbinding. Via die laatste kan een verbinding worden gemaakt met internet voor webradio en met computers in een thuisnetwerk. De DLNA 1.5-certificering garandeert een goede werking met randapparaten zoals een NAS.

De Movie mikt zonder boe of bah op filmliefhebbers, en dat doet hij met een scala geavanceerde videotechnologieën. Hij ruilt de cd-speler van z’n seriegenoten in voor een Blu-ray-lezer, biedt upscaling voor dvd’s en kan volgens Marantz cd’s weergeven op audiofiel niveau. Ook hier zien we trouwens weer een digitale aansluiting voor de iPod/iPhone terug en de optionele Bluetooth-module.

Beschikbaarheid
Wie interesse heeft in de Marantz Melody-reeks hoeft niet lang op z’n honger te blijven zitten. De Melody Music (M-CR503) is immers al verkrijgbaar vanaf augustus. De  Melody Media (M-CR603) en Melody Movie (M-ER803) zijn beschikbaar vanaf september dit jaar. 

Ook de adviesprijzen zijn al bekend: de toestellen gaan voor respectievelijk 499, 649 en 1.099 euro over de toonbank.
  

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.