Redactie

Hoogwaardige netwerkspeler bij Marantz

Met de NA7004 zet Marantz z’n eerste netwerkspeler in de markt. Het toestel streamt niet alleen muziek vanaf een netwerk, maar heeft eveneens voorzieningen aan boord voor de iPod en USB-media. Ook internetradio en een hoogwaardige DAB/FM-radiotuner ontbreken niet op het appel.

Marantz schuift de gloednieuwe NA7004 naar voor als de ideale uitbreiding voor iedere bestaande audio- of av-set. Met een behuizing in de gekende huisstijl van de fabrikant, valt de NA7004 naadloos in te passen bij andere apparatuur.

Onder de kap gaan heel wat technologie en features schuil die het beste uit digitale media moeten halen. De DAC die onder de kap van de behuizing zit (CS4398) deelt de NA7004 met de SA-KI Pearl Lite cd-speler. Daarnaast zijn ook de eigen HDAM-S2 circuits aanwezig voor een snelle signaalverwerking, en zorgt de nieuwe M-DAX2-technologie voor een betere weergavekwaliteit van gecomprimeerde audiobestanden.

Streamer, DAC en radiotuner
Opvallend is de USB DAC-modus, waarmee de NA7004 inzetbaar is als externe DAC voor een computer waarop audiobestanden opgeslagen zijn. De USB-ingang op het voorpaneel is dan weer aangepast op maat van de iPod en iPhone, waaraan de NA7004 een digitaal signaal kan onttrekken langs deze weg.

Daarnaast kan de Marantz NA7004 ook dienst doen als externe DAC voor andere apparaten via de coaxiale en optsiche digitale ingang op de achterzijde. Het toestel weet daarbij raad met signalen tot 192 kHz/24-bit.
 

Radioliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de vTuner-functie, een portaal voor duizenden online radiozenders. Wie liever naar radio luistert in een meer klassieke vorm, kan een beroep doen op de ingebouwde DAB/FM-tuner. Ook Napster en Last.fm worden ondersteund, al is de werking van deze laatste diensten regiogebonden.

,

Gebruiksgemak troef
Een dergelijke hoeveelheid features kan alleen maar tot z’n recht komen als ook het gebruiksgemak op hoog niveau acteert. Gelukkig lijkt Marantz ook op dat vlak z’n huiswerk gemaakt te hebben.

Een extra groot OLED-display geeft alle informatie duidelijk leesbaar weer, zelfs op grotere afstanden. De bediening verloopt via de meegeleverde afstandsbediening of de toetsen op het frontpaneel.
 

Wie een iPhone of iPod touch bezit, kan de NA7004 ook benaderen via de gratis Marantz Wizz app. Zodra de NA7004 op een computernetwerk aangesloten wordt, is het ook mogelijk om het toestel te bedienen via de ingebouwde webbrowser.

AirPlay-compatibel na update
Met de optionele RX101-ontvanger wordt de netwerkspeler ook Bluetooth-compatibel, en vanaf eind oktober – begin november brengt Marantz een firmware-upgrade uit die de NA7004 AirPlay-compatibel maakt. Daarmee wordt het mogelijk om muziek rechtstreeks vanuit iTunes naar de speler te streamen.

De Marantz NA7004 is DLNA 1.5- en Windows 7-gecertificeerd, wat voor meer gebruiksgemak garant moet staan. Het toestel is compatibel met een uitgebreide waaier audioformaten, inclusief 24-bit FLAC’s.

Vanaf eind oktober staat de Marantz NA7004 bij de officiële dealers voor een adviesprijs van 799 euro. Het toestel is beschikbaar in een zwarte en zilver-gouden afwerking.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.