Redactie

FWD Magazine gratis op de iPad

FWD Magazine biedt als een van de eerste Vlaamse tijdschriften een interactief digitaal magazine aan voor Apple’s iPad. De FWD Magazine TV-special is vanaf vandaag gratis te downloaden in de App store via deze link.

FWD Magazine is al vijf jaar een toonaangevend tijdschrift voor liefhebbers van home entertainment. Elke twee maanden pakt het magazine uit met diepgaande, vergelijkende testen van lcd- en plasma-tv’s, versterkers, luidsprekers en andere apparatuur die de woonkamer omtovert tot een home-cinema omgeving.

Duidelijke meerwaarde
Eind mei begon de redactie met de samenstelling van een digitaal magazine voor de iPad. “Als magazinemaker kan je niet anders dan enthousiast zijn over de mogelijkheden van de iPad. Het gevoel niet meer gebonden te zijn aan een gelimiteerd aantal pagina’s is gewoon heerlijk,” verklaart Jo Verluyten, hoofdredacteur van FWD Magazine.

Op de vraag of zo’n digitale publicatie meer te bieden heeft dan de papieren versie, reageert Verluyten: “Je kan verhalen veel beter vertellen door je stuk aan te bieden in verschillende lagen. De lezer bepaalt zelf hoe diep hij of zij wil doorlezen over een onderwerp. Uiteraard tonen we ook meer foto’s, en video’s natuurlijk. Door rechtstreeks links te voorzien naar je website, kan je ook het laatste nieuws voorschotelen.”

Dat je dat alles ook kan via een gewone website, geeft Verluyten toe. “Het verschil zit ‘m in de manier waarop we de content aan de lezer aanbieden. De FWD Magazine app is ontwikkeld met Woodwing software die gebaseerd is op Adobe’s InDesign lay-outsoftware. Omdat ons eigen lay-outteam ermee aan de slag kon gaan, is de look-and-feel van FWD zo goed behouden. Je krijgt het gevoel dat je een magazine in je handen hebt, met alle vormelijke aspecten die je er van verwacht.”

Bredere kijk op TV-land
De tv-special van FWD Magazine speelt in op de nieuwste trends in tv-land. Je krijgt een abc over 3D-TV voorgeschoteld, een bredere kijk op internet-tv, maar ook een intro tot het betere surround-geluid. Het magazine telt een tiental pagina’s waarop de tekst, foto’s en video’s in lagen worden aangeboden. De app is gratis te downloaden.

Of er ook een vervolg komt is niet meteen duidelijk. “Voor de redactie was het maken van dit digitaal magazine alvast een goede leerschool. We hebben nu een beter beeld op het hele productieproces en kunnen dus inschatten welke middelen er nodig zijn om een volledig magazine naar de iPad te brengen. Of dat er snel komt, hangt af van de reacties van de lezers, en van het succes van de iPad natuurlijk,” besluit Verluyten. 
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.