Redactie

Draagbare dubbeldecker voor mobiele dj

Hercules heeft zijn MK4 DJ Console voorgesteld op de Musikmesse 2010 in Frankfurt. Vanaf juni ligt dit veelzijdige digitale mengpaneel in de winkel vanaf 199 euro.

De MK4, de naam geeft het al aan, is de vierde generatie van de bekende DJ Consoles van fabrikant Hercules. Uitwendig lijkt hij sterk op zijn onlangs uitgebrachte budgetneefje, de DJ Control MP3 e2. Maar onder de motorkap zijn er veel verschillen.

Twee stereo-ingangen
Naast de twee stereo-uitgangen (een voor het mixen en een voor het vooraf beluisteren van tracks), beschikt de Mk4 over twee stereo-audio-ingangen voor het aansluiten van elke mogelijke audiobron.

Met de meegeleverde VirtualDJ-sofware voor Windows en Mac kunnen analoge audiobronnen gemixt worden met digitale. Dat doe je met de software of met de vele bedieningselementen op het paneel, 36 knoppen in totaal.

De MK4 haalt zijn voeding uit de USB-poort van de computer. De twee stereo-uitgangen kunnen aangesloten worden op actieve speakers, een PA-systeem, een hifiversterker of een mengpaneel.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.