Redactie

Belgacom verliest beroep in Interkabel-affaire

Belgacom heeft in beroep ongelijk gekregen van het Hof van Cassatie rond de overname van Interkabel door Telenet.

Telenet kocht in 2008 de kabelmaatschappij Interkabel over, tot groot ongenoegen van Belgacom. Dat wou zelf ook een officieel bod uitbrengen, maar beweert dat dit niet mogelijk was omdat Interkabel als semi-overheidsbedrijf geen open verkoopprocedure heeft gehouden.

Geen directe gevolgen
Belgacom stapte naar de kortgedingrechter, die de klacht gegrond achtte. In het beroep van Telenet dat daarop volgde, werd dit echter niet als onwettig beschouwd. Belgacom tekende daarop cassatieberoep aan, dat nu dus werd afgewezen (pdf). De uitspraak heeft geen directe gevolgen meer voor de partijen.

Telenet telde uiteindelijk 427 miljoen euro neer voor de televisie-activiteiten van Interkabel. Dat bedrag zou lager geweest zijn als Belgacom geen officieus bod had uitgebracht.

800.000 televisieklanten
De Mechelse provider nam bijna 800.000 klanten (zowel analoge als digitale televisie via INDI) over en kreeg zo toegang tot het laatste deel van het Vlaamse kabelnetwerk. Sindsdien kan Telenet alle Vlaamse huishoudens kabeltelevisie aanbieden.

Met de uitspraak van het Hof van Cassatie is de soap rond Interkabel nog niet afgelopen. Er loopt nog een procedure voor de Raad van State. Daarin verzoekt Belgacom om de annulering van de overname, omdat het niet kon deelnemen aan de verkoop. Wanneer in die zaak een uitspraak volgt, is onbekend.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.