Redactie

Videokanaal Wii wil families bij tv weglokken

Nintendo onthulde eind december plannen voor een eigen televisiekanaal op de Wii. Via Times Online worden meer details bekend over het ambitieuze Wiinoma Channel.

De gamefabrikant wil met het Wii tv-kanaal, in feite een video on demand-downloaddienst, inspelen op de populariteit van zijn console. Het bedrijf heeft inmiddels veertig miljoen witte spelcomputers verkocht, die waarvan een flink percentage via een internetverbinding aansluiting heeft op Wiinoma Channel.

Quizspelletjes
Times Online schrijft dat de zender een combinatie van tekenfilms, ‘brain training’- quizspelletjes, voorlichting en ander familievermaak zal bieden. Het leeuwendeel van de programma’s wordt gratis. De inkomsten wil Nintendo uit advertenties halen, via een samenwerking met Japans grootste reclamebedrijf Dentsu.

Wiinoma Channel gaat vanaf het voorjaar eerst in Japan van start en moet later ook in de rest van de wereld gaan ‘uitzenden’. In november maakten zeven grote Japanse mediabedrijven al bekend dat zij hun eigen materiaal gaan filmen voor het videokanaal. Als meer bedrijven volgen, kan Wiinoma Channel een serieuze concurrent worden voor traditionele televisiezenders.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.