Redactie

Vaste navigatie met draagbare trekjes

Met de AVIC-F310BT voegt Pioneer een nieuw instapmodel toe aan het ruime aanbod navigatietoestellen voor de wagen. Met deze inbouwoplossing mikt de fabrikant vooral op PND-gebruikers die het beu zijn om met zuignappen en sigarettenaanstekers te werken.

De AVIC-toestellen van Pioneer combineren de voordelen van een in het dashboard ingebouwd navigatiesysteem met de pluspunten van een draagbaar gps-toestel. Het systeem wordt automatisch actief als je de wagen start, maar beschikt ook over een compact scherm dat je uit de wagen kan verwijderen als antidiestalbeveiliging.

Het scherm kan met een pc worden verbonden om routes voor te bereiden met de (gratis beschikbare) NavGate Feeds-software. Daarmee wordt het ook mogelijk om informatie te downloaden over eerder gereden routes of details te bekijken over het brandstofverbruik, rijgedrag en de CO2-uitstoot. Features zoals het opladen van eigen adreslijsten of op het net gepubliceerde adreslijsten (zoals camperplaatsen) maken het de gebruiker makkelijk om snel bestemmingen te selecteren.

Totaaloplossing
De AVIC-F310BT wordt compleet met kaarten voor 44 landen geleverd, en beschikt ook over een TMC-functie voor gratis verkeersinformatie. Voor de positiebepaling zorgt een Sirf III-antenne met ‘Instant Fix II’, die ultrasnel z’n werk belooft te doen. De stembegeleiding wordt verzorgd door lokaal opgenomen stemmen, die ook in het Nederlands en Vlaams beschikbaar zijn. De menu’s op het touchscreen moeten ervoor zorgen dat alle functies en instellingen vlot bereikbaar zijn.

Naast een rol als co-piloot, kan de jongste AVIC ook instaan voor muziek onderweg. Via de usb-aansluiting kunnen muziekbestanden beluisterd worden, en ook een iPod of iPhone wordt langs deze weg beste vriendjes met de F310BT. De geïntegreerde Parrot Bluetooth-carkit maakt mobiel bellen mogelijk zonder risico op bekeuringen.

Beschikt je wagen over parkeersensoren of een multifunctioneel stuurwiel, dan kunnen ook die in veel gevallen met de nieuwe instap-AVIC samenwerken. Een lijst van voertuigen waarbij dit mogelijk is vind je op de Pioneer-website.

De adviesprijs voor de AVIC-F310BT bedraagt 799 euro, exclusief montage.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.