Redactie

Teufel komt op de proppen met tafelradio

Teufel staat vooral bekend als THX-specialist, maar timmert intussen ook volop aan de weg in andere marktsegementen. Dat het Duitse merk geen genoegen neemt met half werk, bewijzen nieuwe producten zoals de iTeufel tafelradio.

De iTeufel verpakt drie functies in een klassiek ogende tafelradio: een AM/FM-radio met een geheugen voor 10 zenders, een alarmwekker en een iPod dock. Gebruiksgemak en een vol, aangenaam in het oor klinkend geluid zijn de kernwoorden die Teufel gebruikt om de nieuwkomer mee te omschrijven.

iPod-gebruikers kunnen hun draagbare muziekspeler kwijt in de geïntegreerde dock van de iTeufel Radio. De batterij van de iPod wordt meteen ook opgeladen via de dock. Songs van de iPod kunnen trouwens ook geselecteerd worden als wekalarm, zodat je met je favoriete songs op de achtergrond uit bed kan komen.

Voor het geluid zorgen twee full-range drivers, die door een versterker van 2x 6 watt worden aangedreven. Onderaan het toestel is ook nog een woofer geïntegreerd die door een 23 watt versterker wordt gevoed. Dat moet volstaan voor een strakke laagweergave, ook bij hogere volumes.

Een afstandsbediening zorgt ervoor dat alle functies makkelijk te bedienen blijven, terwijl een 3,5mm in- en uitgang plus hoofdtelefoonuitgang voor flexibiliteit zorgen.

Alleen in de webshop
De producten van Teufel vind je niet bij de dealer. Het Duitse bedrijf verkoopt z’n producten immers exclusief aan de eindgebruiker, waardoor het opvallend scherpe prijzen kan hanteren. De iTeufel Radio kost bijvoorbeeld amper 149 euro, exclusief verzendkosten.

De wettelijke bedenktermijn voor online aankopen (2 weken) verlengt Teufel vrijwillig tot 8 weken, zodat je een product eerst rustig thuis kan uitproberen. Bevalt je aankoop niet, dan kan je het product dus gewoon terugsturen. Tel daar nog een support-desk bij die vlak naast de technische afdeling gevestigd is, en ondersteuning bij vragen en/of problemen lijkt eveneens gegarandeerd.

De garantiepolitiek die de Duitse fabrikant erop nahoudt mag trouwens ook opvallend worden genoemd: op luidsprekers krijg je 12 jaar garantie, op elektronica 2 jaar. Alle details vind je op de Teufel-website, waar je de producten ook rechtstreeks kan bestellen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.