Redactie

Nieuwe Call of Duty breekt records

Modern Warfare 2, het jongste exemplaar uit de populaire Call of Duty-reeks, is een verkoopsucces. Het spel scoort zelfs beter dan een aantal topfilms, waaronder de nieuwste Harry Potter.

Het spel is sinds 10 november te koop voor pc, Xbox 360 en Playstation 3, maar uitgever Activision Blizzard spreekt nu al van "de grootste entertainmentlancering uit de geschiedenis". In de eerste vijf dagen bracht het spel 550 miljoen dollar op.

Met dat bedrag verslaat Call of Duty: Modern Warfare 2 niet alleen andere topgames. Zo haalde Harry Potter en de halfbloed prins ‘maar’ 394 miljoen dollar in de eerste vijf dagen. Ook de laatste Batman-film The Dark Knight moest het, in de VS althans, met minder stellen in zijn eerste week.

Het is hoogst uitzonderlijk dat games beter scoren dan films. Het spel doet het in zijn eerste vijf dagen ook beter dan Grand Theft Auto IV, dat anderhalf jaar geleden werd uitgebracht en in de eerste vijf dagen 500 miljoen dollar opbracht.

Record voor Xbox Live
Volgens Activision Blizzard zet het spel ook stevige resultaten neer voor online gaming. Zo werden er voor dit spel alleen al op Xbox Live "meer dan 5,2 miljoen multiplayer-uren" geteld op de eerste dag. Met 2,2 miljoen ingelogde spelers haalde Xbox Live zelf dan ook een nieuw dagrecord.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.