Redactie

Nieuw U2-album maakt onbedoeld debuut

Strenge maatregelen hebben niet kunnen voorkomen dat U2’s nog niet gelanceerde twaalfde album al is uitgelekt op het internet. Honderdduizenden kopieën van No Line on the Horizon, dat volgende week uitkomt, zouden al circuleren op p2p-netwerken.

Woensdag verschenen de eerste kopieën van cd-kwaliteit op Bittorrent-sites. Na tien uur was het album al honderdduizend keer gedownload  volgens Torrentfreak. De bron van het lek is onbekend. Het moet iemand dicht bij de band zijn, aangezien er geen recensie-exemplaren naar de pers zijn gestuurd.

Luisterpartijtjes
Afgelopen zomer lekten al vier tracks van het nieuwe album uit. Het verhaal hierachter luidt dat een fan de nummers in Zuid-Frankrijk heeft opgenomen bij de villa van U2-zanger Bono, die ze nogal luid zou hebben afgespeeld.

Na dit voorval besloot de band om een streep te zetten door de traditie van recensie-exemplaren voor journalisten. In plaats daarvan koos het management voor ‘luisterparty’s’ voor de pers, waar een verbod geldt op het meebrengen van opnameapparaten zoals telefoons.

No Line on the Horizon wordt op 27 februari uitgebracht in Ierland en beleeft op 3 maart zijn wereldwijde introductie.

De cover van U2's nieuwe album: 'No Line on the Horizon'.  
De cover van U2’s nieuwe album: No Line on the Horizon

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.