Redactie

Musical Fidelity introduceert nieuwe M6-lijn

Het zijn drukke tijden bij Musical Fidelity. Na de introductie van de AMS-serie, zet de Britse fabrikant nu ook de nieuwe M6-lijn in de markt. Veeleisende muziekliefhebbers krijgen de keuze uit een geïntegreerde versterker, cd-speler, voorversterker en eindversterker.

De eerste nieuwkomers die we bij de dealers terugzien, zijn de M6i geïntegreerde stereoversterker en M6CD cd-speler. De M6i is een dual mono-ontwerp dat de A5.5 vervangt; de M6CD neemt de rol over van de A5.5 CD. Later komen daar nog de M6PRX eindversterker (2x 260 watt) en M6PRE voorversterker bij.

Drie-in-één versterker
De royaal bemeten transformator van de M6i heeft aparte uitgangen voor het linker- en rechterkanaal en de voorversterker. Musical Fidelity is dan ook van mening dat je de M6i eerder moet zien als een afzonderlijke voorversterker die met twee monoblok eindversterkers in één aantrekkelijk ogend toestel is ondergebracht.

De specificaties liegen er alvast niet om, met een haast onmeetbaar lage vervorming en indrukwekkende signaal-ruisverhoudingen. Het vermogen van 200 watt per kanaal (8 ohm) en de stevige voeding moeten ervoor zorgen dat nagenoeg elke luidspreker correct aangestuurd kan worden door de M6i.

Op de achterzijde zorgen een gebalanceerde XLR-ingang en vier stereo cinch-ingangen voor voldoende aansluitmogelijkheden. Verder zijn een usb-aansluiting voor een computer, een tape-uitgang en een pre-out aanwezig.

Cd-speler wordt DAC
De M6CD is een cd-speler die meer dan één troefkaart in z’n mouw heeft zitten. Zoals je mag verwachten van een speler van dit niveau, beschikt hij over een hoogwaardige 24-bit/192kHz upsampling Delta-Sigma DAC in dual differtial-configuratie, die volgens de fabrikant garant staat voor een uitstekende lineariteit, lage ruis- en vervormingswaarden en een volkomen vlakke frequentierespons.

Verrassender is dat de M6CD ook een rol kan vervullen als volwaardige DAC. Op het achterpaneel zijn immers drie digitale ingangen aanwezig (optisch, coaxiaal en usb). Voor de analoge output heeft de gebruiker beschikking over een gebalanceerde XLR-uitgang en een stereo cinch-uitgang. Daarnaast zijn er ook nog een optische en coaxiale digitale uitgang aanwezig.

Musical Fidelity belooft een natuurlijke, vloeiende en zachte weergave zonder harde kantjes, gekoppeld aan een uitstekende ruimtelijkheid en stereo-afbeelding met een indrukwekkende dynamiek.

Prijs en beschikbaarheid
De M6i versterker en M6CD cd-speler krijgen elk een adviesprijs mee van 2.295 euro, en doen rond deze tijd hun intrede bij de officiële merkdealers. Op de M6PRE (1.795 euro) en M6PRX (2.495 euro) is het nog even wachten tot december.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.