Redactie

Maximale mogelijkheden in miniatuurformaat bij Denon

Ook kleintjes zijn tot grootse prestaties in staat. Dat lijkt de boodschap te zijn achter de nieuwe D-F107 miniketen van Denon. Het gaat om een stereosysteem dat amper 25 bij 26 centimeter meet, maar wel uit losse componenten en twee compacte luidsprekers bestaat.

De D-F107 heeft volgens Denon drie belangrijke troeven achter de hand: een hoogstaande weergavekwaliteit, een resem aansluitmogelijkheden en een ultracompact design.

Een cd-speler, een usb-lezer die mp3’s en wma’s weergeeft, en een FM/AM-tuner met RDS-functionaliteit zorgen voor muziek, terwijl een twee keer 65 watt (bij 4 ohm) krachtige versterker de bijgeleverde stereospeakers aandrijft.

Op de achterzijde van de versterker zitten drie analoge ingangen en een analoge uitgang, die aangevuld worden met een ingang voor een draaitafel met moving magnet-element. Een uitgang voor een optionele subwoofer is eveneens aanwezig, terwijl op de voorzijde nog een 3,5mm-ingang en hoofdtelefoonuitgang ter beschikking staan.

Opvallend is dat de usb-aansluiting ook in staat is om het digitale signaal van een iPod rechtstreeks uit te lezen. De hoogwaardige circuits van de cd-speler zorgen vervolgens voor de digitaal-analoogomzetting, wat zich moet vertalen in een aanzienlijk betere audiokwaliteit. De iPod zelf kan bediend worden met de systeemafstandsbediening van de D-F107.

De nieuwe Denon D-F107 is verkrijgbaar in zwart of premium zilver; de bijgeleverde luidsprekers komen in het zwart of in kerselaar. In combinatie met de beperkte dimensies, moet dat ervoor zorgen dat deze miniketen in om het even welk interieur geïntegreerd kan worden. De set is verkrijgbaar bij de officiële Denon-dealers voor een adviesprijs van 699 euro.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.