Redactie

Marantz KI Pearl: een eerbetoon aan de meester

Wanneer liefhebbers van hoogwaardige audiocomponenten het over Marantz hebben, duurt het meestal niet lang voor de naam Ken Ishiwata valt. Ishiwata, die faam verwierf als audiogoeroe, is intussen al 30 jaar aan Marantz verbonden. Dat jubileum viert Marantz met een gelimiteerde serie: de KI Pearls, een sacd-speler en versterker waarvan er wereldwijd 500 stuks beschikbaar zijn.

Visueel onderscheiden de Pearls zich meteen van andere Marantz-toestellen door hun zijdezwarte afwerking, een kleur die de fabrikant niet voor andere componenten gebruikt. Maar vooral de inwendige aanpassingen van de hand van Ken Ishiwata maken iets speciaals van de Pearls. Nieuwe componenten en verdere verfijningen moeten garant staan voor muziekweergave zoals de artiest en opnametechnicus het origineel bedoeld hebben, hifi in de zuiverste zin van het woord dus.

Op zoek naar perfectie
Onder de 5 millimeter dikke aluminium bovenplaat van de SA KI Pearl sacd-speler gaat een Xyron-laadmechanisme schuil met Precision Super Audio CD Drive, een voeding met de nieuwste ringkerntransformator en het exclusieve Marantz HDAM-SA2-circuit. Tel daar nog de topklasse CD4398 D/A-omzetter van Cirrus Logic bij, een selecteerbare D/A-filter en een optische digitale ingang voor de aansluiting van externe toestellen, en het mag duidelijk zijn dat het Marantz menens is met de SA KI Pearl. Door een zorgvuldige afstemming moeten de componenten uit de Pearl het signaal over het breedst mogelijke frequentiebereik (2 Hz – 100 kHz) kunnen verwerken.

Helemaal in lijn met de sacd-speler, belooft ook de PM KI Pearl versterker hoogstaande prestaties. Het gaat om een geïntegreerde versterker, goed voor 90 watt per kanaal bij 8 ohm of 140 watt bij 4 ohm. Dat moet volstaan om zelfs de meest veeleisende luidsprekers probleemloos aan te sturen. Zijn tweetrapscircuit moet garant staan voor een adembenemende signaal-ruisverhouding, waarbij interferentie geen kans maakt. Ook de PM KI Pearl beschikt over een 5 millimeter dikke aluminium bovenplaat en een ringkerntransformator, aangevuld met een MM/MC-module voor een platenspeler.

Zoals gewoonlijk het geval is bij zwarte parels, hangt er een stevig prijskaartje aan beide Marantz Pearls. De versterker en sacd-speler bestel je voor 2.799 euro per stuk… als je er snel genoeg bij bent.

High End Show München
Marantz onthult de KI Pearls tijdens de High End Show in München (21 tot en met 24 mei 2009), waar het duo gepresenteerd wordt met een speciaal opgenomen KI referentie-sacd. Ken Ishiwata werd nauw betrokken bij de opname en het mixen van de muziek, samen met uitzonderlijke artiesten op een speciale locatie.

Wie meer wil weten over deze exclusieve buitenbeentjes kan terecht op de KI Pearl-website, waar je ook de KI referentie-sacd kan bestellen. Net zoals de KI Pearl versterker en sacd-speler is ook deze sacd in een gelimiteerde oplage beschikbaar. Snel beslissen is de boodschap.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.