Redactie

Iomega Screenplay TV Link

Multimediabestanden afspelen op uw tv kan bijvoorbeeld via een mediacenter-pc of een mediagateway. Heeft u niet zo’n groot budget en wilt u toch een eenvoudige oplossing, dan valt de Screenplay TV Link van Iomega te overwegen.

De Screenplay TV Link is een klein kastje dat u via HDMI, Component Video of Composite Video rechtstreeks verbindt met uw tv. Vervolgens sluit u op de USB-poort van de ScreenPlay TV Link een externe harde schijf of geheugenstick aan.

Zowel FAT32- als NTFS-indelingen worden daarbij ondersteund. Met de afstandsbediening bladert u door uw multimediabestanden. U bent wel verplicht om bestanden in mappen te steken; plaatst u ze gewoonweg in de root, dan ziet de Screenplay TV Link ze niet.

Weinig opties
Het menusysteem dat op het scherm getoond wordt, oogt uiterst rudimentair en biedt nauwelijks instelopties. De platte afstandsbediening is ook behoorlijk onergonomisch – in het bijzonder de volumeknoppen zijn misplaatst – maar reageert toch snel op commando’s.

De Screenplay TV Link ondersteunt Mpeg-1, -2 en -4 als videoformaten en is Divx-gecertificeerd. Toch speelt de Screenplay TV Link meer videobestanden niet dan wel af. HD Divx-bestanden worden niet herkend, en ook met H.264- en WMV HD-videomateriaal krijgen we nul op het rekest.

SD-video wordt gelukkig wel zonder zichtbare bijwerkingen opgeschaald naar 720p/1080p en we vinden de beeldkwaliteit in het algemeen erg goed. Overigens blijft de ondersteuning voor foto’s beperkt tot Jpeg, en voor muziek tot mp3, WAV, WMA en Ogg.

Dvd-films
Zo onmachtig de Screenplay TV Link is in het weergeven van HD-video, zo compleet is hij als het aankomt op dvd-weergave. Geripte dvd-films – weliswaar zonder kopieerbeveiliging – speelt hij zonder morren af, inclusief alle menu’s, extra’s en talen en ondertitels.

Ook het bijbehorende surroundgeluid moet de Screenplay TV Link kunnen doorgeven, al hebben we dat niet kunnen controleren, aangezien we niet over een HDMI A/V-receiver beschikten op het moment van testen. We ondervinden ook geen enkel probleem om SRT-ondertitelingsbestanden aan Divx-films toe te voegen; de Screenplay TV Link zet ze er gewoon bij.

Iomega Screenplay TV Link
Prijs: 84,90 euro (februari 2009)

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.