Redactie

Elektronicabeurs IFA helemaal volgeboekt

Vrijdag gaat in Berlijn de elektronicabeurs IFA van start. Behalve een publieksbeurs met veel nieuwe snufjes, is het een belangrijke barometer voor de gezondheid van de technologiesector en zelfs van de economie in het algemeen.

De Internationale Funkausstellung, zoals de IFA voluit heet, moet het niet hebben van de glitter en glamour die sommige andere elektronicabeurzen kenmerkt. De beurs won de afgelopen jaren aan faam als de belangrijkste afspraak van de grote merknamen in de Europese consumentenelektronica. 

Honderden exposanten
De editie van dit jaar is al helemaal volgeboekt. Daarmee heeft de IFA onder meer een streepje voor op de belangrijkste Amerikaanse beurs, de CES in Las Vegas. Die kampte begin dit jaar nog met tegenvallende exposanten- en bezoekersaantallen.

Alles bij elkaar worden in Berlijn meer dan twaalfhonderd exposanten uit zowat zestig landen verwacht, evenveel als vorig jaar, meldt De Standaard.

Doemgeluiden
Met de toenemende signalen dat de economische crisis over haar dieptepunt heen is, kijken analisten ook naar de IFA als een barometer voor het vertrouwen van de Europese consument. De aankoop van nieuwe consumentenelektronica is immers erg conjunctuurgevoelig, en op de IFA worden gewoonlijk al de voorspellingen gedaan voor het belangrijke eindejaarsseizoen.

Volgens beursorganisator Hans-Joachim Kamp is er in de sector alvast geen sprake meer van de doemgeluiden die begin dit jaar nog te horen waren.

De beurs gaat vrijdag van start en loopt nog tot woensdag 9 september. Belangrijke thema’s worden de opkomst van milieuvriendelijke elektronica, de verbetering van de kwaliteit van beeldschermen, productdesign en de connectiviteit tussen tv’s en internet, aldus het marktonderzoeksbureau GFK.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.