Redactie

Discovery Channel komt naar België

De populaire wetenschappelijke zender Discovery Channel is vanaf 1 oktober in Vlaanderen te bekijken. Daarnaast komen Vtmkzoe en Exqui Plus op de analoge en digitale kabel.

Het Vlaamse Discovery Channel wordt geen heruitzending van de Nederlandse variant, maar krijgt Vlaamse reclame en voice-overs. Ook de ondertiteling wordt op termijn aangepast.

De zender komt er door een overeenkomst tussen Discovery Networks Benelux en Telenet, dat het analoge televisienetwerk beheert. De zender plant onder meer programma’s als Mythbusters, Storm Chasers, Dirty Jobs, Ultimate Survival en Deadliest Catch.

Vtmkzoe richt zich op kinderen en zendt uit van 6.00 uur ’s morgens tot 20.00 uur ’s avonds. De zender zal op die tijdstippen de zakenzender Kanaalz vervangen, die later volledig naar het digitale pakket verhuist.

Exqui Plus zal zich richten op twintig- tot zestigjarigen. De zender wil zich profileren als "commerciële kwaliteitszender" met veel eigen producties, waaronder een sitcom en een interactieve quiz.

Tegelijk met de komst van de nieuwe zenders verhuist wel een aantal kanalen van analoog naar digitaal. Dit zijn ARD, WDR, Rai, TRT en CNBC; en later zal daar dus ook Kanaalz bijkomen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.