Redactie

Xbox 360 zakt naar 200 euro

Microsoft verlaagt vanaf vrijdag de prijzen van de Xbox 360. De Arcade-versie is vanaf dan al voor tweehonderd euro te koop; de Pro-versie met harde schijf van 20 GB kost 269 euro. Voor de Xbox 360 Elite met 120 gigabyte opslag betaalt u eind deze week nog 369 euro. Alles samengevat krijgt elk model een korting van tachtig euro.

"We zitten nu op de helft van de prijs van de PlayStation 3", zegt David Merzel, countrymanager entertainment en devices van Microsoft Benelux. Maar met de prijsverlaging richt Microsoft zijn pijlen niet uitsluitend op de PS3. Zo verliest de Wii zijn titel van goedkoopste toestel binnen de huidige generatie consoles. Dat de prijs een belangrijke rol speelt in de consolestrijd, zien we overigens duidelijk bij de PS2. Die is sinds de verschijning van zijn opvolger sterk in prijs verlaagd en bereikt onder meer hierdoor nu een groter publiek.

Naar eigen zeggen heeft de Xbox 360 een marktaandeel van 42 procent in het zogenaamde EMEA-gebied (Europa, het Midden-Oosten en Afrika). Toch wil Microsoft een groter aandeel. "Onze strategie is breder te gaan", zegt Merzel. "De Xbox is een succes, maar we willen meer en we weten dat voor gezinnen de prijzen erg belangrijk zijn." De strijd in consoleland belandt dus in een nieuw hoofdstuk, dat vooral voor de zuinige consument interessant is.

Met een bijdrage van Jamie Biesemans

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.