Redactie

Wii-hackers zijn Nintendo weer te slim af

Nintendo plakte een lek af waarmee hackers Tetris op de Wii kunnen spelen. Een paar dagen later is de pleister voor de zogenoemde Twilight Hack alweer losgetrokken.

De consolekraak is vernoemd naar het spel The Legend of Zelda: Twilight Princess, dat via een gecorrumpeerd opgeslagen spel en een SD-geheugenkaart toegang geeft tot de ingewanden van de Wii. Door de hack kunnen ontwikkelaars hun eigen code schrijven voor de spelcomputer, waardoor ze spellen als Tetris en zelfs een aangepaste Linux-versie aan de praat kunnen krijgen via de SD-kaartlezer van de console. De bouwers maakten ook een speciaal kanaal dat direct opduikt in het hoofdmenu van de Wii.

Nintendo maakte deze ongewenste inmenging ongedaan door een firmware-update uit te brengen voor het Wii Menu. De Wiibrew-gemeenschap, die zich specialiseert in het uitbuiten van lekken in de Nintendo-gadget, had slechts enkele dagen nodig om de reparatie ongedaan te maken.

De spelcomputer is vaker gehackt in het verleden, maar dit is de eerste keer dat iedereen in staat is om zelf zijn Wii opnieuw in te richten met de handleiding op de wiki van de Wiibrew-hackers. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.