Redactie

Welles-nietesspel rond iPhone 3G-hack

De hackersgroep iPhone Dev Group beweert al dagen de iPhone 3G te hebben gehackt. Het is echter nog wachten op de kraaktool zelf. Inmiddels zegt een ex-lid van de groep dat de iPhone 3G vooralsnog niet gehackt is.

Het was gadgetblog Gizmodo die enkele uren na de lancering van de iPhone 3G meldde dat de iPhone Dev Group een doorbraak forceerde. Even later volgde het nieuws dat de hackersgroep een video had gepubliceerd waarin de hack (PwnageTool 2.0) gedemonstreerd wordt.

De tool zelf werd niet vrijgegeven. Het programma zou in de komende dagen verschijnen en de iPhone 3G jailbreaken (externe applicaties toelaten) en unlocken (simlockvrij maken).

“Bootloader iPhone 3G niet gekraakt”
Maar volgens George Hotz, een ex-lid van de iPhone Dev Group, is het unlocken van de iPhone 3G vooralsnog niet mogelijk. Bij de iPhone van de eerste generatie kan dat wel, maar het 3G-model zou een nieuwe bootloader gebruiken. En die is nog niet gekraakt, aldus Hotz.

Bij Gizmodo is de tekst van het oorspronkelijke artikel schijnbaar aangepast om die nuance aan te brengen. In het artikel over de demofilm wordt gesproken over het hacken van de iPhone 2.0-firmware, maar enkel bij de originele iPhone. De woorden ‘iPhone 3G’ zijn doorgekruist.

Een jailbreak van de iPhone 3G moet evenwel nog kunnen, zegt Hotz. Hij moedigt de iPhone Dev Group aan om zo snel mogelijk PwnageTool 2.0 uit te brengen. Anders, zo dreigt hij, brengt Hotz zelf een hack uit.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.