Redactie

Vijf miljard liedjes verkocht via iTunes Store

De iTunes Store, zo maakte eigenaar Apple donderdag bekend, heeft meer dan vijf miljard muzieknummers aan de man gebracht. Het symbolische getal bewijst de dominantie op de markt voor muziekdownloads en verstevigt de Amerikaanse koppositie die de winkel begin dit jaar overnam van supermarktketen Wal-Mart.

De muziekverkoop via Apples online winkel zwelt nog altijd aan. Begin dit jaar vierde de iTunes Store nog feest met zijn vijfjarig jubileum en liet het weten dat het de magische grens van vier miljard verkochte nummers was gepasseerd.

Apple heeft zijn online winkel stevig gekoppeld aan de iPod en biedt meer dan acht miljoen liedjes aan die consumenten per nummer of per album kunnen aanschaffen.

De online muziekwinkel heeft sinds kort ook een flinke videobibliotheek. Deze begint nu aardig op gang te komen. Apple heeft vrijwel alle grote filmstudio’s aan boord weten te krijgen. Het bedrijf meldt dat dagelijks rond de vijftigduizend films worden verkocht of verhuurd. Variety.com schat dat dit op jaarbasis 18,25 miljoen films die tijdelijk of voorgoed van eigenaar wisselen oplevert.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.