Redactie

Verkoop GTA IV overtreft winstverwachtingen

Grand Theft Auto IV heeft in de eerste week van de verkoop vijfhonderd miljoen dollar binnengehaald. Het is daarmee veruit het succesvolste Hollywood-product uit de geschiedenis.

Analisten hadden al verwacht dat het actiespel van ontwikkelaar Rockstar Games in de eerste week meer zou opbrengen dan de houder van het vorige record: Halo 3. Dit Microsoft-spel haalde in zijn eerste week driehonderd miljoen dollar op.

De duizelingwekkende cijfers houden volgens de New York Times niet op bij de weekverkoop: op de eerste dag gingen 3,6 miljoen spelschijven van GTA IV over de toonbank. Ter vergelijking: de succesvolste Hollywood-film aller tijden (Pirates of the Caribbean: At World’s End) bracht iets meer dan 400 miljoen dollar op.

Take-Two Software, eigenaar van Rockstar Games, blijft zich verweren tegen een overname door concurrent Electronic Arts. Volgens de speluitgever zijn ook veel van zijn aandeelhouders na het verkoopsucces van gedachten veranderd. Zij zagen een verkoop aan het grotere Electronic Arts eerst als een veilige stap, maar denken nu dat geduld uiteindelijk een hogere prijs oplevert.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.