Redactie

Twee jaar cel voor camcorderpiraat

Een Amerikaanse inwoner van Maryland is dinsdag veroordeeld tot 21 maanden gevangenisstraf voor het heimelijk opnemen van bioscoopfilms met een camcorder. Hij bekende schuld aan het filmen en verspreiden van de kaskrakers 28 Weeks Later en Enchanted.

Michael Dwayne Logan, zo meldt Wired, werd vorig jaar november gearresteerd in een Regal Cinema-bioscoop terwijl hij een film opnam met een HD-camcorder. Die hield hij verborgen onder een jas op het scherm gericht. Hij was gevolgd door een onderzoeker van Hollywood-copyrightbeschermer Motion Picture Association of America (MPAA), die de plaatselijke politie inschakelde.

De Amerikaan werd veroordeeld onder een in 2005 aangenomen federale wet die straffen tot drie jaar cel en 250.000 dollar boete voorziet voor het ongeoorloofd opnemen en verspreiden van bioscoopfilms.

MPAA zegt in een verklaring dat het gelooft dat Logan bijna honderd titels onder zijn jas de bioscoop uit heeft gesmokkeld en ze naar dvd heeft overgebracht voor clandestiene verkoop.

De jacht op zogenoemde camcorderpiraten heeft zich ook buiten de landsgrenzen van de Verenigde Staten verspreid. Canadese bioscopen rusten medewerkers sinds vorig jaar uit met nachtkijkers om illegaal filmende bezoekers op heterdaad te kunnen betrappen.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.