Redactie

Sony Ericsson toont nieuwe Walkman-lijn

Sony Ericsson viert het driejarig bestaan van zijn Walkman-lijn met drie nieuwe muziektelefoons. De luxe W902 en zijn goedkopere neven W595 en W302 moeten de klap van de forse verliezen die de fabrikant in het afgelopen kwartaal leed verzachten.

 

 

Lieveling W902, die een winkelprijs krijgt van 499 euro, is met 1,2 centimeter dikte aan de slanke kant en heeft eigenschappen in huis om de meeste mp3-spelers te vervangen. De telefoon krijgt standaard een 8 GB Memory Stick Micro (M2), goed voor heel wat uren muziek luisteren. Hij biedt met een 5 megapixelcamera die tot 16x digitale zoom aankan ook op het visuele vlak het nodige vuurwerk. Deze Walkman-telefoon neemt video op en beschikt over een hele reeks bloggingdiensten om al dat beeld online te gooien. Andere wetenswaardigheden: Shake Control om van nummer te wisselen met een schuddende beweging en een display van 2,2 inch.

 

 

De W302 is de goedkope uitvoering van de zwarte W902, en met een 2.0 megapixelcamera die 2,5 maal digitaal kan inzoomen duidelijk bescheidener. Ook de Memory Stick Micro (M2)-geheugenstick is met 512 MB wat meer op het budgetniveau, al betaalt u voor deze telefoon wel 169 euro. Sony Ericsson levert daar de MPS-100 draagbare luidsprekers bij, zodat u uw muziek ook aan uw omgeving kunt opdringen met de ingebouwde radio of meegebrachte mp3’s.

 

 

Het laatste toestel uit deze jubileumserie heeft geen draagbare speakers nodig om in een persoonlijk radiostation te veranderen. De W595 is in tegenstelling tot de twee andere toestellen een schuiftelefoon en heeft stereospeakers, een 3,2 megapixelcamera met tot 2,5 maal digitale zoom en een extra hoofdtelefoonaansluiting, zodat u met twee man kunt luisteren naar de muziek die is opgeslagen op de meegeleverde geheugenstick van 2 GB.

Zowel de W595, die 279 euro kost, als de W902 heeft toegang tot UMTS/HSDPA. De W302 moet het zonder deze netwerken stellen, al heeft hij wel ondersteuning voor EDGE en GPRS.

Alle drie de toestellen zijn vanaf het laatste kwartaal van 2008 beschikbaar in de winkel.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.