Redactie

Rockband lekt hit, geeft piraten de schuld

De rockband Buckcherry heeft zelf een onuitgebrachte single naar torrentsites gelekt, waarna de groep de schuld gaf aan piraten om promotie te kunnen maken voor zijn nieuwe album.

Een auteur van Torrentfreak, een blog die zich specialiseert op het gebied van P2P, kreeg argwaan toen een persbericht verscheen waarin de band klaagde over de voortijdige verspreiding van ‘Too Drunk’.  "Echt, we haten het als deze s*** gebeurt, omdat we willen dat onze FANS onze nieuwe nummers eerst te horen krijgen", was te lezen in de verklaring, die verder voornamelijk de voorverkoop van het nieuwe album ‘Black Butterfly’ aanprees. De band voegde ook een link toe waar het nummer legaal kon worden gedownload, evenals een muziekvideo.

Uploader ontmaskerd 

Met de hulp van een Bittorrent-veteraan ontdekte de Torrentfreak-medewerker dat de uploader van ‘Too Drunk’ hetzelfde IP-adres had als de persoon die de laatste wijzigingen had aangebracht op de Wikipedia-pagina van de band. Toen een andere medewerker van de blog de mening vroeg van Josh Klemme, de manager van Buckcherry, bleek zijn gemailde antwoord afkomstig te zijn van hetzelfde New Yorkse IP-adres.
 
De persverklaring, die nog steeds in de cache van Google is terug te vinden, is inmiddels offline gehaald en Klemme weigert verder nog te reageren. Een woordvoerder van Tenth Street Entertainment, het bedrijf dat de zaken waarneemt voor BuckCherry, zegt tegen Wall Street Journal dat het de zaak "bijzonder ernstig neemt" en de bron van het lek op dit moment opspoort.
Goed testmiddel 
De promotiestunt laat zien dat het P2P-netwerk een goed middel is om populariteit te testen. Voor televisiemakers is Bittorrent een handige manier om te zien of hun serie goed aanslaat in andere delen van de wereld, waarna zij lucratieve distributiecontracten kunnen afsluiten. Een toenemend aantal filmmakers, schrijvers en andere artiesten geven hun creaties gratis weg om zijn naamsbekendheid te vergroten.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.