Redactie

Radiohead laat fans opnieuw nummer remixen

Radiohead hakt voor de tweede keer dit jaar een van zijn hits in stukjes, zodat fans er een eigen remix van kunnen maken. Deelnemers mogen het resultaat van het opnieuw uitgevonden nummer Reckoner laten horen op de bandwebsite.

In april zette de Britse band zes muziekpartijen als zang, bas, achtergrondzang van de hit Nude te koop op iTunes. Met de zes partijen, die bij elkaar opgeteld net zoveel kostten als een enkel nummer, konden fans zelf een remix maken met programma’s als Garageband.

De resultaten werden geüpload naar de website van Radiohead, waar bezoekers konden stemmen op hun favoriete fancreatie. Ze reageerden massaal op de oproep van de band: meer dan 2.220 aspirant-muzikanten voegden hun versie toe. En daar kwamen bijna 500.000 stemmen voor binnen, zo blijkt uit een mail die Radiohead heeft rondgestuurd.

Widgets
Voor de tweede ronde van de gelijkmatig opgezette publiekswedstrijd heeft Radiohead de mogelijkheid toegevoegd om widgets te maken, waarmee de makers zichzelf kunnen promoten op netwerksites als Facebook en Myspace en blogs of websites.

De groep heeft daarnaast bekende danceartiesten als Diplo en James Holden gevraagd om het goede voorbeeld te geven met hun eigen remix.

Radiohead noemt de Reckoner-actie geen wedstrijd met prijzen: de tien meest gewaardeerde nummers krijgen in plaats daarvan een plekje op Radiohead.com.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.