Redactie

PS3 heeft stroomverbruik van vijf koelkasten

De PlayStation 3 mag dan wel een alles-in-een multimediatoestel zijn, het stroomverbruik laat uitschijnen dat we met een leger aan huishoudtoestellen spelen. Wie de console een jaar ongebruikt laat draaien (idle), verbruikt 1655 kWh of ongeveer 135 euro. Daarmee is de stroomvretende PS3 veeleisender dan vijf koelkasten.

Deze cijfers zijn afkomstig van de Australische consumentenorganisatie Choice. Bezitters van een Xbox 360 moeten er niet harder om juichen. Hun console vraagt 1228,82 kWh of honderd euro per jaar in niet-spelende toestand.

Zuinige Wii
De enige van de huidige generatie spelmachines die duidelijk zuinig omspringt met elektriciteit, is de Wii van Nintendo. In vergelijking met bovenstaande cijfers verbruikt deze console maar 155,09 kWh of 12,72 euro per jaar in niet-spelende toestand. Zelfs wanneer u een heel jaar non-stop blijft doorspelen, zullen uw verbruikskosten tot nog geen vijftien euro stijgen. Bij de PS3 en de Xbox 360 is dit respectievelijk 143 en 111 euro. Al heeft u bij zulke intensieve gaminggewoontes wel andere problemen dan de elektriciteitsrekening.

Update, 16.20 uur:
De Wii verbruikt in niet-spelende toestand (idle) 155,09 kWh per jaar in plaats van 92,83. We hebben dit aangepast in de tekst.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.