Redactie

PlayStation 3 gaat naar 160 GB

Op de Leipzig Games Convention in Duitsland pakt Sony uit met een paar grote aanpassingen voor de PlayStation 3 en de PlayStation Portable. Laatstgenoemde krijgt onder meer een ingebouwde microfoon. De PlayStation 3 verschijnt vanaf eind oktober in een uitvoering met 160 gigabyte. Deze zal te koop zijn voor 449 euro.

De nieuwe versie van de draagbare console wordt PSP-3000 gedoopt. Met de langverwachte ingebouwde microfoon is het mogelijk om de PSP als Skype-telefoon te gebruiken. Een andere aanpassing is het nieuwe scherm dat volgens Sony-topman David Reeves de lichtweerkaatsing van het toestel vermindert.

De nieuwe handheld is in Europa verkrijgbaar vanaf 15 oktober. De losse prijs is niet bekend, maar gebundeld met een spel komt de console op 199 euro.

Voor de nieuwe PS3 is het wachten tot 31 oktober. Deze zal voor zeventig euro aan downloadbaar materiaal gratis kunnen binnenhalen. De precieze invulling hiervan verschilt van land tot land.

PlayTV
In de reeks aankondigingen van Sony zit ook nieuws over PlayTV. De langverwachte videodienst van de PlayStation 3 debuteert op 19 september in het Verenigd Koninkrijk en volgt later dit jaar in de rest van Europa. Hiermee wordt het mogelijk om programma’s digitaal op te nemen.

Gratis muziekvideo’s
Los van de digitale videorecorder kondigt Reeves in Leipzig een overeenkomst met het Britse Vidzone aan. Hierdoor zullen PS3-bezitters in Europa onbeperkt en gratis toegang krijgen tot een aantal muziekvideo’s, waaronder werk van Madonna en de Chemical Brothers.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.