Redactie

Playstation 3 en PSP ontvangen updates

Zowel de draagbare Playstation als de Playstation 3 krijgt de komende dagen nieuwe firmware. De nadruk ligt op de verbetering van socialgamingfuncties, de online winkel van Sony en ondersteuning voor een nieuwe Bluetooth-headset.

De update brengt de firmware van de PS3 naar 2.50. Er worden heel wat dingen aangepast en verbeterd, maar in het bijzonder voor liefhebbers van Socom: Confrontation is er een extraatje. De software bevat de drivers die nodig zijn om de Bluetooth-headset die met sommige versies van Socom gebundeld wordt te gebruiken.

De firmware-update voegt ook een nieuwe zoekfunctie voor video toe. Tijdens het afspelen van een film volstaat een druk op de knop om de video op te delen in losse fragmenten. Naargelang uw eigen voorkeur wordt voor elke één, twee of vijf minuten video een apart stukje film gecreëerd.

Playstation Store op PSP
Andere toevoegingen zijn een aantal stroombesparende maatregelen, een mooiere Playstation Trophies-interface en de mogelijkheid om tijdens een spel screenshots te nemen.

Voor de PSP is de lijst van verbeteringen relatief kort. De opvallendste toevoeging is een nieuw Playstation Store-icoon dat in het XMB-menu verschijnt. Ten slotte vinden PSP-eigenaars na de update naar firmware 5.0 een nieuwe timerfunctie die muziek stopt na een tijdje spelen en een virtueel toetsenbord dat het hele scherm inneemt.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.