Redactie

Patent belooft lichtgevend klikwiel voor iPod

Macworld 2008 bracht een MacBook Air met verlicht toetsenbord. Als een door Macnn.com ontdekt patent wordt gebruikt, heeft de iPod op Macworld 2009 dezelfde eigenschap.

Volgens de website is de technologie die de patentaanvraag beschrijft vergelijkbaar met het muisvlak op Apples nieuwe ultradunne laptop. Een nieuwe generatie iPods en iPod nano’s, de spelers die volgens Macnn.com ideaal zijn voor een make-over, zou een multitouchbediening kunnen krijgen en licht in het donker geven. Maar ook andere modellen laptops van Jobs’ korps komen in aanmerking voor een lichtbad, omdat de techniek die Apple wil vastleggen is gebruikt in de MacBook Air.

Het is nog niet helemaal duidelijk hoe een lichtgevend klikwiel er uit gaat zien. In een van de varianten licht het gedeelte van de besturing op waar een gebruiker zijn vinger plaatst. Bij een tweede variant licht een part van de cirkel al op als een object in de buurt wordt gedetecteerd. Maar ook de verlichting van het hele draaiwiel behoort volgens het patent tot de mogelijkheden, zoals is te zien in de afbeelding.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.